Οι προπονητες μας

Βραβευμενοι αθλητες στο χωρο!

Φτιαξε το σωμα σου

και ζησε καλυτερα!

Η αλήθεια είναι πως λίγα πράγματα έχουν μόνο θετική πλευρά, και ένα από αυτά είναι η γυμναστική. Η λίστα με τα οφέλη είναι τόσο μεγάλη που θα σε εκπλήξει και θα σε κινητοποιήσει να την κάνεις μέρος της καθημερινότητάς σου.

Σκέφτεσαι να κάνεις την επόμενη κίνηση;
Είτε για λόγους υγείας, είτε για λόγους αισθητικής, στο IronBody θα κάνουμε αυτούς τους λόγους -> στόχους και θα τους πετύχουμε μαζί.

Κλασσικα Βαρη

Τα βάρη βοηθούν το σώμα να χτίσει και να διατηρήσει τη μυϊκή μάζα.

Φυσικοθεραπεια

Η φυσικοθεραπεία αποκαθιστά την σωματική αλλά και την ψυχολογική υγεία.

Προπονηση Cardio

Η προπόνηση Cardio συμβάλλει σημαντικά στην απώλεια βάρους.

Σωστη Ισορροπια

Μπορεί να φαίνεται κάτι εύκολο, αλλά οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε πως να περπατάμε σωστά.

Μεθοδοι Προπονησης

Του IronBody

Το “IronBody” είναι μια μέθοδος προπόνησης που βασίζεται στην συνεχή εκπαίδευση και ενδυνάμωση του κορμού (builtcore), με σκοπό να απελευθερωθεί η δύναμη όλου του σώματος συνολικά για την εκτέλεση δύσκολων σωματικών δοκιμασιών και επίτευξη επιμέρους ατομικών στόχων σε λειτουργική καθημερινότητα, σε οποιοδήποτε άθλημα ή χόμπι. Κύριος άξονας στην “IronBody“ εκπαίδευση είναι η ταυτόχρονη αύξηση δύναμης, αντοχής, ταχύτητας και ιδιοδεκτικότητας-ισορροπίας. Γι’ αυτό και η όλη προπόνηση βασίζεται στη συνεχή διδασκαλία, εκτέλεση και φυσικά αξιολόγηση σε 3 κατηγορίες-τμήματα αλλά και στο all-around τμήμα (IRON BODY SPORT). Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα τμήματά μας:

Τμημα ενδυναμωσης με αντιστασεις (IronHercules)

Βασίζεται σε απλές ή σύνθετες ασκήσεις (“IronBody“ exercises) με ελεύθερα βάρη, με απλά σετ, κυκλική προπόνηση και πυραμίδες. Η εκτέλεση γίνεται σε τρεις άξονες:

  • Στατική απλή εκτέλεση (αυτοσυγκέντρωση, συστηματική αύξηση αντιστάσεων, σημασία μεγάλη στις αρνητικές επαναλήψεις)
  • Δυναμική “IronBody“ εκτέλεση (όλες οι ασκήσεις εκτελούνται με κύριο στόχο την ενδυνάμωση του κορμού, κυρίως σε κλειστή βιοκινητική αλυσίδα, απόλυτος συνδυασμός αντιστάσεων με ιδιοδεκτικότητα-ισορροπία) και
  • Εκρηκτική εκτέλεση (όλες οι ασκήσεις εκτελούνται με κύριο στόχο την ενδυνάμωση, συγχρόνως με βελτίωση ταχύτητας, αντοχής και εκρηκτικότητας)

Τμημα ενδυναμωσης με βαρος του σωματος (IronBodyWindwalking)

Βασίζεται σε απλές η σύνθετες ασκήσεις (“IronBody“ exercises) με το βάρος του σώματος ή και επιπλέον αντίσταση πάνω στο σώμα, με απλά σετ, κυκλική προπόνηση και πυραμίδες. Η εκτέλεση γίνεται σε τρεις άξονες:

  • Στατική απλή εκτέλεση (αυτοσυγκέντρωση, συστηματική αύξηση επαναλήψεων-ποικιλίας και αντιστάσεων-δίσκοι, αλυσίδες, στο ένα χέρι ή πόδι, σημασία μεγάλη στις αρνητικές επαναλήψεις)
  • Δυναμική “IronBody“ εκτέλεση (όλες οι ασκήσεις εκτελούνται με κύριο στόχο την ενδυνάμωση του κορμού, κυρίως σε κλειστή βιοκινητική αλυσίδα, συνδυαστική εκτέλεση με ταυτόχρονη ενδυνάμωση κορμού όπως σε Spiderman έλξεις η κάμψεις, απόλυτος συνδυασμός με ιδιοδεκτικότητα-ισορροπία με τη χρήση μπαλών, δίσκου ισορροπίας) και
  • Εκρηκτική εκτέλεση – κάποιες ασκήσεις έχουν μόνο εκρηκτική εκτέλεση βάση της φύσης τους (όλες οι ασκήσεις εκτελούνται με κύριο στόχο την ενδυνάμωση συγχρόνως με βελτίωση ταχύτητας, αντοχής και εκρηκτικότητας – εκρηκτική εκτέλεση των ασκήσεων σε έδαφος, μονόζυγα, σάκο η κουτί κτλ.)

Τμημα ενδυναμωσης κορμου (IronBuiltCore)

Βασίζεται σε απλές ή σύνθετες ασκήσεις (“IronBody“ exercises) με το βάρος του σώματος ή και επιπλέον αντίσταση πάνω στο σώμα, με απλά σετ, κυκλική προπόνηση και πυραμίδες. Οι ασκήσεις γίνονται στο έδαφος (κοιλιακοί απλοί με ρόδα, ραχιαίοι), σε σταθμούς μονόζυγων, σε δίζυγα, σε trx, σε τοίχο και κυρίως σε μπάλες και δίσκους ισορροπίας. Για αντιστάσεις χρησιμοποιούνται δίσκοι ή οποιοδήποτε βάρος σε σανίδες και βαράκια άκρων . Όλες οι ασκήσεις ξεκινούν ως απλές με λίγες επαναλήψεις ή λίγο χρόνο ισομετρικής εκτέλεσης και χωρίς επιπλέον αντίσταση στα αρχικά επίπεδα αξιολόγησης και καταλήγουν σύνθετες με μεγάλες αντιστάσεις και πολλούς συνδυασμούς αλλά και επαναλήψεις ή χρόνο ισομετρικής εκτέλεσης.

Iron Body Συνδυαστικο τμημα (Iron Body All Around)

Το Iron Body All Around είναι η κορωνίδα της Iron Body εκγύμνασης. Βασίζεται στην ικανότητα του αθλητή ή αθλούμενου σε όλα τα τμήματα του IronBody σε συνδυασμό με ταχύτητα, έκρηξη και αντοχή.